Referensprojekt

Vad säger våra kunder om oss?

"Behjälplig i min installation och varit tillgänglig varje gång jag har haft tankar eller funderingar. Hög servicekänsla."

Kadri Haziraj

Villaägare Göteborg


"Utmärkt servicekänsla och ser alltid styrkan och möjligheter i varje utmaning."

Jenny Andersson

Innovatum


"Jättenöjd av jobbet som Amar och 7 Energy gjorde hos mig. Bra kvalitet, snabbt utförd jobb, inga krångel :)Superduktiga är Ni."

Mladjan Djordjevic

Villaägare Göteborg
Projektledare för Sol i Väst
Sol i Väst är ett av Sveriges största utvecklingsprojekt inom solenergi, där vår VD Amar Ðelilović personligen utbildade över 50 fastighetsägare och utvecklare inom offentlig samt privat sektor i alla frågor rörande solcellsanläggningar, från idé till färdig installation under 2016-2019.
Med finansiering från Energimyndigheten, Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götaland och Fastighetsägarna GFR lyckades vi lyfta kunskapen till en hög nivå och skapa ett två nätverk med väldigt starka band, både till varandra och till projektledarna. Alla rapporter och material som du hittar på hemsidan har vi på 7Energy varit med och tagit fram med stöttning från kollegor på Energikontor Väst.
Modellen för projektet var seminarieträffar 5 gånger om året för respektive nätverk. Med tydliga miljö-och energimål som ledstjärna och verktyg i form av utbildningsmaterial alltid tillgängligt online fick deltagarna utveckla sina idéer och genomföra projekt med kunskap i ryggen. Ännu idag finns de rapporter och material som vi har tagit fram tillsammans med Energikontor Väst, tillgängligt på hemsidan för nedladdning.
Tack vare projektets framgångsrika ledning och deltagarnas engagemang fick vi i Västra Götaland 8000 kvadratmeter solceller på mark, tak och fasad!

Lärare på SOL18 Campus Varberg
För att möta den stora efterfrågan på kvalificerad personal inom projektering, projektledning och installation utbildas solenergiprojektörer med inriktning mot solel på Campus Varberg. Flera utav branschens mest framstående och erfarna representanter sitter i ledningsgruppen vilket är en kvalitetssäkring för både utbildningen och solcellsbranschen.
7Energy har delat med sig av råd, kontakter och varit kursledare för Solcellsanläggningar B - en heltäckande kurs som också syr ihop allting som eleverna dittills hade lärt sig. Det är en förberedande kurs inför praktik och arbetslivet som de nu är allt mer hemma i.
Vårt budskap till eleverna var att börja bygga ett kontaktnät. Som lärare visade vi flera exempel på hur det faktiskt hjälper oss i vardagen, i våra respektive företag. Som ledare visar vi vägen och har hjälpt flera elever att hitta rätt arbetsgivare.
Det här uppdraget var en riktig utmaning! Vi mötte en splittrad klass med olika individuella kunskapsnivåer, olika ambitioner och personligheter men vi lyckades ha roligt och nå kursmålen samtidigt. Väldigt härliga killar som vi stöttar i deras framtida karriärutveckling.

Projektledare på Sunroof
7Energy har haft som vision redan från början att sprida kunskap, produkter och tjänster för integrerade soltak och vi hittade en partner i Sunroof - ett svenskt företag som har utvecklat ett eget koncept anpassat för nordisk byggstandard.
Vårt uppdrag hos Sunroof var att bygga upp en struktur och organisation för projektering, sälj och projektledning under en period då företaget omorganiserade och valde sin huvudsakliga inriktning. Tillsammans genomförde vi ca 20 projekt med kompletta takrenoveringar och idag har skiner solen på de vackert utformade taken runtom i Sverige.
Idag är Sunroof ett av de ledande företagen inom takbyggnation med integrerade solceller och vi fortsätter vår resa med dem som främsta leverantör av soltak.

Solceller 6,4 kW Hisings Backa, Göteborg
Vi hade förmånen att installera 20st högeffektiva solcellspaneler med öst/västläge på taket för bästa fördelning av solelproduktion över dagen.
Familjen drog nytta av solelen för laddning av både hybridbil och elcykel vilket gjorde både investeringen direkt lönsam och huset säkrat inför framtiden.
Nyligen såldes huset med stor vinst dels tack vare låga driftkostnader med solceller och luftvärmepump.
Jinko Solar solcellspaneler
Schletter montagesystem
Fronius växelriktare
Solceller 9 kW Olofstorp, Göteborg
Vackert hus i Olofstorp, Göteborg. System med hög effekt och fin kvalitet till ett överkomligt pris var tankarna bakom den designen som kännetecknar 7Energy.
Familjen är jättenöjd med resultatet och bor dessutom mittemot en skola där solceller blir en del av barnens, lärarnas och föräldrarnas naturliga miljö. Vi är glada över att kunna bidra till en positiv utveckling i området. Vi börjar med det fina, blåa huset.
Axitec solcellspaneler
K2 montagesystem
SMA växelriktare

Takrenovering med solceller 8,9kW Utby, Göteborg
Vi genomförde en komplett renovering hos kunden som hade ett gammalt tak och en vilja att installera snygga solceller som matchar taket.
Med takluckor och ventilationshuvar som inte var i bruk längre hade vi friheten att rensa takets södersida i samband med renoveringen och därmed göra plats för solcellerna.
Taket kläddes med svarta betongpannor och vita vindskiveplåtar, med ett gediget plåtarbete fick också skorstenen en ny kostym.
Trina Solar solcellspaneler
Van der Valk montagesystem
SMA växelriktare

Takrenovering med solceller 12 kW, Bollebygd
Tak och garage behövde nytt tak och solceller blev ett sätt att finansiera kostnaden för takrenoveringen!
I detta projekt har vi tagit extra hänsyn till tillgängligheten för exempelvis sotare på taket så att de har tillräckligt med utrymme för att jobba säkert, istället för att maxa varenda kvadratmeter.
I entreprenaden ingick takrenovering, installation av solceller och inklädnad av vindskiveplåtar. Ett snyggt svart tak med svarta solceller håller stilen i många år framöver.
Trina Solar solcellspaneler
K2 montagesystem
SMA växelriktare

Takrenovering med integrerade solceller 19,6 kW, Herrljunga
Taket i Herrljunga behövde renoveras. Valet stod mellan ett tak som är lönsamt eller ett tak som kostar. Valet var givet - ett integrerat soltak med Sunroof konceptet kom att bli väldigt lyckat.
Vackert slutresultat tack vare en noggrant utförd byggnation av våra takläggare. Nu ligger 70 solceller i väntan på vårsolen på ett heltäckande nylagt soltak med svart design runtom.
Vill man se en snygg solcellsanläggning trots skorsten och takstegar, där vindskivor och hängrännor samt stuprör ramar in taket i en harmonisk design, är det väl värt ett studiebesök.
Almaden solcellspaneler
Sunroof montagesystem
Growatt växelriktare