SolaX växelriktare

Smarta och säkra

Banbrytande teknik för energilagring

SolaX Power grundades i Kina 2010 och har snabbt blivit en av de mest kända tillverkarna världen över med lokala kontor i England, Australien, Holland och Tyskland. Den stora efterfrågan på hybridväxelriktare med hög effekt har SolaX Power tagit vara på med unika produkter från deras egen forsknings- och utvecklingsavdelning. Redan 2012 presenterades den första generationen X-Hybrid serien som skulle bli en av de mest populära växelriktarna för småskalig solelproduktion med batterilagring. 2020 är vi framme i tredje generationens X-Hybrid och vi på 7Energy är stolta över att kunna erbjuda dessa kvalitetsprodukter.

Företaget är kunskapsdrivande och all innovation grundar sig i deras fokus på Forskning och Utveckling. I samarbete med Kinas ledande universitet och toppmoderna laboratorium leder de utvecklingen framåt inte bara med sina egna produkter, utan inom området som helhet.

X3-Mic

Från småhus till kontorslokaler

X3 Mic är den ultimata växelriktaren for små till medelstora solcellsanläggningar. Tack vare sin flexibilitet med två MMPT regulatorer kan tak med olika orientering och lutning enkelt installeras och placeras där det passar, vare sig det är inomhus eller utomhus. Med IP65 klassning hålls elektroniken skyddad samtidigt som den interna kylningen garanterar livslängden.

SolaX Cloud

Alltid tillgänglig

Med Wi-Fi uppkoppling spelar det ingen roll var du befinner dig i världen. Du har full kontroll över din anläggning och kan ställa in när ditt batteri ska ladda med några få knapptryck. Eventuella varningar skickas direkt till din och ansvarig projektledares epost-adress. Tillgänglig som applikation i telefonen eller i webbläsare.

X3-Hybrid

Anpassad för energilagring

EPS (Emergency power supply) garanterar reservkraft från batteriet om det blir strömavbrott. Inbyggda säkerhetsfunktioner såsom överspänningsskydd gör att man kan lita på att både solcellsanläggningen och byggnadens elsystem är skyddat mot felströmmar, temperatur, kortslutning och jordningsfel. Växelriktaren och den smarta EMS (Energy management system) gör att du kan fjärrstyra systemet. Favoriten på 7Energy.

PROJEKTERING - HUR VI VÄLJER VÄXELRIKTARE

När valet faller på SolaX Power som växelriktare behöver vi först hitta en lämplig storlek på hybridväxelriktaren och batterisystemet utifrån era nuvarande och framtida behov. När det är gjort tittar vi på en kombination av övriga SolaX Växelriktare och en X3-Hybrid modell. Hybridmodellen har inbyggda åsk-och överspänningsskydd, någonting som X3-Mic och övriga inte har. Vi dimensionerar skydden och säkerhetsbrytarna utefter anläggningens tillsammans med våra elektriker.

SOLAX GARANTIER

För samtliga modeller erbjuds 10 års produktgaranti förutom X3-Hybrid modellerna som har 5 års garanti.

På 7Energy är vi väldigt måna om att ha god kundservice gentemot dig som kund och därför är det viktigt att vi får densamma när vi kontaktar våra tillverkare. Vanligtvis är tyska tillverkare mest kända för sin kundservice men SolaX har visat sig vara en pålitlig partner med väldigt kunnig personal. En stor trygghet för dig som kund.