Integrerade Solceller

Slipp betala elräkningar och öka ditt fastighetsvärde genom att förbättra husets utseende.

Integrerade Solceller

lönsamhet i solel

Så många undrar vad är skillnaden mellan integrerade solceller och vanliga solceller. Solcellsmoduler är det ekonomiskt (och ekologiskt) bästa materialet att använda som ytskikt på tak och i många fall även fasader. Att använda solceller som byggnadsmaterial kallas BIPV – Building Integrated Photo Voltaics. Integrerade solceller har samma färg och läggs i samma nivå som din takbeklädnad, och ersätter den helt eller delvis. Du kan även installera takpannor med inbyggda solceller. Det som förenar är att solcellerna blir ditt tak, mer eller mindre.

Om tekniken är dyr eller billig beror på vad man jämför med. På ett befintligt tak blir det oftast billigare att välja traditionella solcellspaneler. De integrerade solcellspannorna används därför främst vid takomläggningar eller när nya hus byggs. Kostnaden kan då bli lägre jämfört med att först lägga ett vanligt tak och sedan installera traditionella solceller ovanpå det. Samtidigt sparar man materiel och monteringstid.

Läs mer

Almaden mono

Maximal effekt

Få den bästa elproduktionen per kvm

Vill du veta mer?

Vad säger de om oss?

"Behjälplig i min installation och varit tillgänglig varje gång jag har haft tankar eller funderingar. Hög servicekänsla."

Kadri Haziraj

villaägare


"Utmärkt servicekänsla och ser alltid styrkan och möjligheter i varje utmaning."

Jenny Andersson

Innovatum